Thursday, August 2, 2007

Hot Yoga is Bad for the Planet

A friend bestowed upon me a 30 day free pass to Bikram Yoga. I didn't know whether to say "thank you" or "damn you", because I knew I'd use the pass, as I like working out and I'm too poor to pay for classes, but I also knew I'd hate it.

Bikram Yoga is torture, yet it's good for you. I always feel great afterwards, but for the ninety minute duration of the class I feel lightheaded, nauseous, and dizzy. The instructors say it's because I don't drink enough water throughout the day, and though that may be true, I have to wonder, "Don't you think it might be the 120 degree heat?"

Aside from the nausea, my strongest observation about Bikram Yoga is the unsustainable material impact. Simply put, it's bad for the environment. A single class requires the following materials:

  • shorts
  • tank top
  • two towels (one for laying on the floor under my mat, because the floor is so sopping and stinky that I want as little of my mat to touch it as possible, and one for on top, to absorb the sweat.)

After each class, my outfit is soaked (as in dripping), as is the top towel. The bottom towel reeks of old carpet bacteria and the sweat-of-many-strangers. Therefore, all of these items go straight into the washing machine after each and every class. What is that - fifteen gallons of water per 'small load' cycle?

Also, the locker rooms are stocked with small plastic sacks - like the kind you get in the produce department - to put your sopping clothes in so that the interior of your gym bag doesn't get wet.

The impact:
  • 15 gallons of water
  • 1/4 cup laundry detergent
  • 1 yard of plastic

Finally, the studio I'm doing this in has horrendous fluorescent lighting. I have to wonder about the energy being used to light the studio, as well as to keep the heaters running.

All this in the name of detoxing our bodies.

1 comment:

An Binh said...

Sự lựa chọn kích thước bàn làm việc văn phòng phù hợp không những tạo cảm giác thoải mái, thư thái cho người dùng khi làm việc mà còn là động lực tạo sự hứng khởi cho mỗi cá nhân.
Hãy cùng tôi tham khảo hướng dẫn dưới đây để chọn được một kích thước bàn làm việc Hòa Phát tiêu chuẩn cho từng không gian và từng đối tượng sử dụng:
Kích thước bàn làm việc theo vóc dáng người sử dụng:
Khi ngồi làm việc, tư thế của mỗi người được xác định bởi sự tham gia của cơ lưng, cổ, cơ bụng. Tư thế ngồi thoải mái nhất khi phần thân kể cả cổ và vai được để thẳng tự nhiên, cột sống không ưỡn quá, không cúi hay vặn để tránh những chấn thương không đáng có, hay sự tê mỏi trong thời gian dài ngồi làm việc.
Tư thế ngồi đối với sức khỏe và kết quả công việc của nhân viên sẽ được thể hiện rõ rệt qua sự nghiên cứu của nội thất Hòa Phát và đưa ra công thức giúp xác định kích thước ban van phong gia re tphcm phù hợp. Bộ bàn ghế có kích thước phù hợp là chiều cao ghế ngồi bằng 0,27 chiều cao người ngồi; chiều cao bàn làm việc bằng 0,46 chiều cao người ngồi.
Ngoài ra, những dòng sản phẩm bàn làm việc có thể căn chỉnh độ cao, phù hợp với nhiều vóc dáng người sử dụng cũng là sự lựa chọn tối ưu hơn cho nhiều người sử dụng có vóc dáng khác nhau.
Kích thước phù hợp không gian văn phòng
Để chọn bàn làm việc cũng như là ghế văn phòng giá rẻ hcm thì việc đầu tiên bạn nên tìm hiểu kích thước không gian văn phòng để chọn được mẫu bàn phù hợp với văn phòng không chiếm quá nhiều diện tích cũng như đi lại dễ dàng hơn. Ngoài ra thì việc lựa chọn sản phẩm nội thất văn phòng giá rẻ tphcm sao cho phù hợp với bàn và ghế có sự hài hòa lẫn nhau tạo nên không gian làm việc hiện đại và thoải mái cho nhân viên có thể thể hiện hết công suất trong công việc mà không bị căng thẳng trong công việc.